Musik

scumCrown

madelein envall: sång, thorleif alpberg: gitarr, micke maksymenko: bas, lars amba esselius (christian rockström): trummor, jonathan thomas: texter

De senaste låtarna finns på Spotify och iTunes som EP:n ”Who Said You Could Look At Us!”
Inspelade och producerade av Alex Gatica, mastrade av Mattias Holmlund:

Nedanstående låtar är äldre inspelningar från vår dåvarande replokal på Hantverkargatan i Stockholm, i äkta ADD:

Kort historik:
1994 bildades gruppen Make av Micke Maksymenko, Lars Amba Esselius och jag. Vi hade alla spelat från och till sedan tonåren, i band och med musiker som exempelvis Kräldjursanstalten, Boojwah Kids, Duo Dansant, Henry Kaiser och John French.
Make drevs som ett projekt att göra hitlåtar, med påhittade bandmedlemmar och en uppdiktad bakgrund. Ganska snart kom lusten att fortsätta ”på riktigt” med ett mer varierat, fortfarande eget material. Efter en del letande och några resultatlösa auditioner anslöt den rutinerade och kunniga Eva Sonesson, känd från bl.a. Commando M. Pigg. Sången satt klockrent från första repet. Bandet fick namnet Floodhorse. I och med internets framväxt uppdagades att namnet delades med ett band från Skövdetrakten. För att inte associeras med dem bytte vi namn till scumCrown. Eva slutade efter några år, för att förverkliga ett livsmål: studier och arbete som veterinär.
Ytterligare en period av ”torrsim” föjde. Vi repade grunder och sökte sång, via kontakter och webbannonser i olika musikforum.
2009 hörde Madelein Envall (då Ryding) av sig. Hennes syster hade hört våra låtar på nätet och tyckte att Madelein skulle provsjunga. Redan vid första repet stod det klart att här var någon som inte bara kunde sjunga, utan även tillföra bandet en helt ny klang och personlighet.
Madelein blev ny medlem i scumCrown.

scumCrown i dåvarande upplaga avslutades  2013, efter 18 år. Avskedskonserten hölls på Restaurang Snövit lördagen den 21 september, Video från delar av konserten finns här. De sista låtarna med den uppsättningen spelades in under februari 2014 och mastrades under hösten. Finns som nämnts på både Spotify och iTunes sedan maj 2015 som EP:n ”Who Said You Could Look At Us!”

scumCrown återuppstod 2016 i version 3.0.
Den eminente Christian Rockström har repat in sig som ny trummis.